Savo-Karjalassa Kristillisdemokraateilla 9,8 % kannatus

4.4.2023 klo 10:18 Uutiset

Vaalit on ohi. Kristillisdemokraatit saivat Savo-Karjalan vaalipiirissä 22 014 ääntä. Lähes joka kymmenes äänestäjä valitsi järjen äänen ja äänesti Kristillisdemokraattia. Kannatus ohitti sekä vasemmistoliiton että vihreät. Sari Essayahin huima oma ääni potti oli 15 783 ääntä. Kristillisdemokraattien kannatus nousi edellisistä vaaleista, jolloin äänipotti oli reilut 17 300. Toinen paikka jäi tällä kertaa noin 2400 äänen päähän. Vieremäläinen maanviljelijä Ahti-Pekka Vornanen teki hienon kampanjan ja sai varakansanedustajan paikan. Näiden vaalien loppukiriä häiritsi median ohjaus pääministerivaaleista.

Työmme yhteisten asioiden edessä jatkuu. Kristillisdemokraateilla on kysyntää.

kuva: Sanomalehti Karjalainen