KESKI-SUOMEN LIIKENNEYHTEYDET NOTEERATTAVA HALLITUSNEUVOTTELUISSA

6.5.2023 klo 18:04 Uutiset

Äänekoskella 5.5. kokoontuneet Keski-Suomen Kristillisdemokraatit vetoavat erityisesti tulevaan hallitukseen seuraavalla kannanotolla:

Keski-Suomen Kristillisdemokraatit korostaa liikenneyhteyksien merkitystä Keski-Suomen saavutettavuuden kannalta. Hallitusneuvotteluissa tulisi löytää keinot sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti merkittävän 4-tien parantamiseksi Vaajakosken kohdalta ja Vehniältä Äänekoskelle. Pitkälle jo suunnitellun ohitustien toteuttaminen Vaajakoskella parantaisi olennaisesti liikenteen sujuvuutta tällä keskeisellä kohdalla ja moottoritien jatkaminen Äänekoskelle asti olisi tärkeä jatke nykytilanteelle.

Tämän ohella Kristillisdemokraatit pitää saavutettavuuden parantamisen kannalta tärkeänä kaksoisraiteen rakentamista Jyväskylän ja Tampereen välille. Sujuvammat yhteydet olisivat myös ilmasto- ja ympäristöteko.
Sekä 4-tien että raiteiden parannukset nopeuttaisivat yhteyksiä niin henkilö- kuin tavaraliikenteen kannalta ja parantaisivat teollisuuden logistiikkaa.