Turun päivän tuhat kohtaamista

21.9.2023 klo 09:02 Uutiset

Vilinää Turun päivässä

17.9.2023 koko kaupunki juhli Turun päivää. Myös Turun KD jalkautui muiden turkulaisten joukkoon juhlimaan kotikaupunkia. Aamu alkoi sateen sävyttämällä Vanhalla Suurtorilla oranssina hehkuneen teltan kasaamisella. Pian tämän jälkeen sade jo lakkasikin ja loppupäivän ajan nautittiin poutaisesta ja aika ajoin jopa aurinkoisesta säästä.

KD:n kojulla oli tarjolla kahvia ja teetä sekä vapaaehtoisten tekemiä leivonnaisia. Käytössä oli myös puristusvoimamittari, joka osoittautui hyvin suosituksi. Puristusvoima ennustaa muuan muassa valtimo- ja hengityselinsairausten ilmaantumista ja joidenkin lähteiden mukaan jopa jäljellä olevia elinvuosia. Kyseessä on siis tärkeä mittari.

Väkeä oli läpi päivän runsaasti liikkeellä ympäri kaupunkia. Valtuustopuolueiden ja yhdistysten kojuja sisältäneen Vanhan Suurtorin lisäksi tapahtumia oli muun muassa Kauppatorilla sekä useissa kaupungin museoissa. Ihmiset olivat selvästi viettämässä vapaa-aikaa ja nauttimassa kauniista syyspäivästä, ja valtaosalle poliittinen debatointi ei ollut päivän prioriteettilistan kärjessä. KD:n kojulla saatiin siitä huolimatta aikaan myös muutamia syvällisempiä poliittisia keskusteluja, ja saimme päivän tiimellyksessä myös uusia jäseniä paikalliseen toimintaamme.

Paikallisosasto kävi myös tervehtimässä turkulaisia lavalla, kun KD Nuorten pääsihteeri Verneri Virtanen haastatteli Turun KD:n puheenjohtaja Tommi Terää, varapuheenjohtaja Soili Norroa ja sihteeri Niko Kivimäki Wildersiä. Voit katsella videon lavashow’sta täältä!

Päivä oli mukava, aurinkoinen ja kaiken kaikkiaan oikein onnistunut. Turun KD:n teltta veti hyvin väkeä puoleensa ja meillä oli paljon hyväntuulisia kohtaamisia.

Turun KD:n syksy jatkuu tapahtumien täyteisenä, toivottavasti tapaamme siellä mahdollisimman monia turkulaisia. Voit tarkastaa tulevan ohjelmamme täältä!