Kouluruokailu ikäihmisten saataville

19.11.2023 klo 13:46 Uutiset

KD Hämeen piirin syyskokouksen kannanotto 18.11.2023

Kouluruokailu ikäihmisten saataville

Koulujen, päiväkotien ja muista kuntien järjestämistä ruokailuista jää usein ylijäämää, koska päivittäistä ruoan menekkiä on vaikea arvioida. Joissakin kunnissa onkin kokeiltu ruokailumahdollisuuden tarjoamista lähialueen asukkaille, esimerkiksi eläkeläisille, koululaisten lounasajan päättymisen jälkeen.
Monet kunnat ja yritykset toimittavat ylijäämäruokaa seurakuntien ja järjestöjen järjestämään vähävaraisten ruoka-apuun. Tämäkin on tärkeää ja kannustettavaa. Toisinaan ongelmaksi saattaa muodostua elintarvikkeiden jäähdyttäminen, kuljetus ja uudelleen pakkaaminen. Siksi vaihtoehtona voisi olla ylijääneen lounasruoan tarjoaminen paikan päällä.
Ylijäämäruoasta voisi päiväkohtaisesti ilmoittaa esimerkiksi kunnan nettisivuilla, Facebookissa ja/tai viestillä koulun ovessa. Lounaasta voisi periä kohtuullisen korvauksen. Ruokailuun saapuminen järjestetään niin, ettei se häiritse koulun normaalia toimintaa.
Kristillisdemokraatit pitää hyvänä kaikkia vaihtoehtoja, joilla yhteiskunnan verovaroilla tuotetun ruoan hävikkiä pyritään minimoimaan. Rohkaisemme kuntia ja yksityisiä toimijoita kokeilemaan ylijäämäruoan jakamista nykyistä enemmän. Kannustamme myös kuntien päättäjiä olemaan aktiivisia ruokajakelun edistämiseksi omalla alueella.

Janakkalassa 18.11.2023
Kristillisdemokraattien Hämeen piirin syyskokouksen puolesta
Piia Aitto-oja, piirin puheenjohtaja
Hannele Saari, piirin varapuheenjohtaja
Marja Kaitainen, piirisihteeri

Näytä kävijätiedot ja mainokset
Mainosta julkaisua

Tykkää

Kommentti

Jaa