Kriisiviestintä nykyistä avoimemmaksi kunnissa ja maakunnissa

19.11.2023 klo 13:44 Uutiset

KD Hämeen piirin syyskokouksen kannanotto 18.11.2023

Kriisiviestintä nykyistä avoimemmaksi kunnissa ja maakunnissa

Viime aikojen tapahtumat Suomessa, Euroopassa ja eri puolilla maailmaa ovat saaneet ihmiset pohtimaan aikaisempaa enemmän turvallisuuteen ja varautumiseen liittyviä asioita. Sodat, terrori-iskut, uhkakuvat uusien vakavien virus-pandemioiden leviämisestä tai hallitsemattomasta siirtolaistulvasta maamme rajoilla lisäävät kansalaisissa epävarmuutta, huolta ja pelkoa.
Kuntien, maakuntien sekä valtion ja puolustusvoimien viranomaiset seuraavat tiiviisti globaalia turvallisuuskehitystä. Olisikin tärkeää, että valmius-, varautumis- ja kriisiviestintä olisi kansalaisten suuntaan mahdollisimman avointa. Esimerkiksi kuntien tulisi viestiä väestönsuoja- ja valmiusvarastotilanteesta sekä pelastautumissuunnitelmista eri skenaarioissa säännöllisemmin kuin tällä hetkellä.
Avoin kriisiviestintä tuo kansalaisille varmuutta siitä, että heidän turvallisuudestaan huolehditaan kaikissa tilanteissa. Samalla on kuitenkin hyvä muistuttaa myös ihmisten omasta vastuusta poikkeus- ja kriisitilanteisiin varautumisessa. Viranomaisten avoin, selkeä ja säännöllinen viestintä luo turvallisuuden tunnetta sekä auttaa yhteiskuntaa ennakoimaan ja varautumaan yllättäviin tapahtumiin mahdollisimman hyvin.

Janakkalassa 18.11.2023
Kristillisdemokraattien Hämeen piirin syyskokouksen puolesta
Piia Aitto-oja, piirin puheenjohtaja
Hannele Saari, piirin varapuheenjohtaja
Marja Kaitainen, piirisihteeri

Näytä kävijätiedot ja mainokset
Mainosta julkaisua

Tykkää

Kommentti

Jaa