Haastattelussa KD Nuorten uusi puheenjohtaja Jere Tuononen

12.12.2023 klo 15:49 Uutiset

Kristillisdemokraattien nuorisojärjestö KD Nuoret vietti vuosikokoustaan Seinäjoella 4.-5.11. Kokouksen ehdottomia kohokohtia on järjestön johdon valinta. Tämän vuoden kokouksessa KD Nuoret valitsi puheenjohtajakseen vuosille 2024-2025 Jere Tuonosen. Turun KD haastatteli Turussa opiskelevaa Tuonosta joulukuun Tämmöttis Turus -uutislehteen. 

Kuka olet?

– Olen 21-vuotias oikeustieteen opiskelija. Olen alun perin kotoisin Nokialta, mutta nyt opiskelen toista vuotta Turun yliopistossa.

Sinut on nyt valittu KD Nuorten puheenjohtajaksi. Millaisilla ajatuksilla lähdet viemään KD Nuoria eteenpäin?

– Tavoitteenani on saada lisää jäseniä järjestöllemme ja vahvistaa kristillisdemokraattista sanomaa. Olen osallistunut paljon kansainväliseen yhteistyöhön, mikä on antanut eväitä järjestön kehittämiseen. Kansainvälisellä kentällä huomaa myös, että kristillisdemokratiassa ei ole kyse mistään pienestä liikkeestä.

Kuinka paljon työtä puheenjohtajuus vaatii?

– Työnjako tehdään tarkemmin puheenjohtajuuden alkaessa vuoden alusta. Olen tähän asti toiminut KD Nuorten varapuheenjohtajana, joten työmäärän ei pitäisi lisääntyä merkittävästi. Varaudun kuitenkin siihen, että kiireisimpinä viikkoina minun pitää olla tehtävässä kiinni viisi päivää viikossa.

Minkä koet olevan oma poliittinen osaamisalueesi?

– Osaamisaluettani on erityisesti ulko- ja turvallisuuspolitiikka. Tunnen alan hyvin, sillä olen toiminut Puolustusvoimien uutislehti Ruotuväen toimittajana.

Miten mielestäsi Kristillisdemokraattien pitäisi toimia kannatuksen nostamiseksi?

– KD:n pitäisi ottaa mallia siitä, mitä muut kristillisdemokraattiset puolueet tekevät Euroopassa. Meidän on vahvistettava viestiämme ja erityisesti viestittävä nuorille sosiaalisessa mediassa. Samalla meidän viestimme sisällön ja esittämistavan tulee olla vakuuttava. Esimerkiksi kuvien pitäisi olla laadukasta ja erityisesti sosiaalisessa mediassa viestien lyhyitä.

Olet sekä pirkanmaalainen että turkulainen. Aiheuttaako tämä sinulle kovan identiteettikriisin?

– Yleensä totean olevani kotoisin Nokialla, mutta nykyään opiskelevani Turussa.

Onko sinulla näkemyksiä Turun kunnallispolitiikkaan?

– Mikäli Turun raitiotie -hanke edistyy, niin on tärkeää kehittää samalla Turun keskustaa. Pelkkä ratikka ei riitä, vaan ratikan luokse on päästävä jollakin tavalla jalan tai pyörällä. Keskustan kehittäminen yhdessä ratio-tiehankkeen kanssa on avain myös investointien houkuttelemiseen.

Onko sinulla lempipaikkaa Turussa?

– Turun taidemuseo ja museota ympäröivä Puolalanpuisto.