Pääsiäisen merkitys – Jeesus voitti kuoleman, synnin ja sielunvihollisen vallan

28.3.2024 klo 23:01 Uutiset

Jeesus toteutti maan päällä Jumalan suunnitelmaa.  Hän rukoili Getsemanen puutarhassa: ”Isä, jos sinä tahdot, niin ota pois minulta tämä malja; älköön kuitenkaan tapahtuko minun tahtoni, vaan sinun.” (Luukas 22:42)

Jeesus tiesi, mitä on edessä, ja hänen päällensä tuli niin kova paine, että hän hikoili verta. Se tuska oli jotain sellaista, mitä me emme voi koskaan käsittää. Jumala lähetti enkelin vahvistamaan Jeesusta, ja niin hän lähti sitä kohti, mikä edessä oli – kuolema ristin puulla. Jeesus kantoi meidän sairautemme ja kipumme mutta ennen kaikkea meidän syntimme. Se taakka on ollut käsittämättömän raskas. Silti, hän teki sen, jotta meillä olisi iankaikkinen elämä. Jeesus kärsi ja kuoli meidän edestämme.

Kolmantena päivänä Jeesus nousi kuolleista. Tyhjä hauta todistaa, että Jeesus voitti kuoleman. Jeesuksessa meillä on tulevaisuus ja toivo. Hänen työnsä oli täydellinen, ja me saamme iloita siitä. Jeesus huusi ristillä äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä annan henkeni”. Samalla tavalla mekin saamme tänään jättää elämämme Jumalan käsiin.

Meidän tehtävämme on vastaanottaa Jeesuksen sovitustyö edestämme, ja Jumala on luvannut pitää meistä huolta. Saamme kääntyä Taivaan Isän puoleen kaikissa elämänvaiheissa, ja hän haluaa siunata meitä monin tavoin. Jumalassa meillä on Jeesuksen kautta tulevaisuus ja toivo. Meidän on mahdollista kokea yli ymmärryksen käyvää rauhaa ja lepoa myrskyjenkin keskellä.

Saakoon pääsiäisen sanoma tulla todelliseksi sinunkin elämäsi kohdalla. Jeesus voitti kuoleman, ja siksi sinullakin on tie auki Taivaan kotiin, kun päätät sydämessäsi uskoa Jeesukseen.

 

Ann-Niina ja Mika Turunen