Pohjois-Karjalan piiri nimesi ensimmäiset aluevaaliehdokkaat

14.4.2024 klo 10:48 Uutiset

Kokousväkeä

Heinävedellä kokoontunut piirin kevätkokous nimesi aluevaaliehdokkaiksi Nurmeksesta yrittäjä Ella Kärjen, talouspäällikkö Anne-Maria Smuran ja sairaanhoitaja Merja Jaarasen.
KD:n piiri arvostaa hallituksen tekemiä vuosittaisia miljardin euron satsauksia hyvinvointialueiden talouteen, mutta näkee, että menoleikkausten tulisi kohdistua pääosin niille alueille, joissa palveluverkon järkeistämistä ei ole vielä tehty.
Kristillisdemokraattien piirikokous edellyttää valtiolta toimenpiteitä Pohjois-Karjalan elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Erityisesti kantaverkon vahvistamisen on edellytys yritysten investointien kasvulle maakunnassa.
Poliittisen tilannekatsauksen kokouksessa piti Maa- ja metsätalousministeri, Savo-Karjalan kansanedustaja Sari Essayah. Hän korosti puheessaan 3 miljardin euron lisäsopeutuksen tarpeen johtuvan edellisen haalituksen holtittomasta velanotosta, jonka seurauksena valtion korkomenot ovat tämän suuruiset. KD tekee työtä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden periaatteiden toteutumisesta kehysriihessä.