Jouko Jääskeläisen puhe Vantaan kaupunginvaltuustossa maanantaina 17.6.2024

20.6.2024 klo 16:49 Uutiset

G6 (Ryhmä kuusi) eli Kristillisdemokraatit, Keskusta ja Liike Nyt jättivät yhteisen pöytäkirjalausuman keskusteltaessa vuoden 2025 talousarviolaadinnan kehyksestä. Perussuomalaiset liittyivät lausumaan.

 

Maankäytön, asumisen ja liikenteen valtion kanssa neuvoteltavien määrärahojen (Mal-rahat) tilanne on vielä epäselvä. Päätettävän rahoituksen määrän ja tason ollessa vielä määrittelemätön tulee budjetissa toistaiseksi pidättäytyä lopullisista ratikan määrärahapäätöksistä.

Lausuman taustalla on laajasti aikanaan esitetty vaatimus, että valtion rahoitusosuuden tulee olla riittävä. Yleensä on puhuttu 30 prosentin osuudesta. Nyt neuvottelut ovat edenneet hitaasti eikä lopputulosta vielä kokouspäivään mennessä oltu saatu selville.

Lisätietoja Jouko Jääskeläinen 050-5120782