Turun KD:lle lisää kuntavaaliehdokkaita – mukana konkari Ville Auvinen

24.9.2024 klo 22:26 Uutiset

Turun kristillisdemokraattien valmistautuminen kuntavaaleihin jatkuu. Paikallisosasto on nimennyt neljä uutta ehdokasta kevään 2025 kuntavaaleihin.

  • Ville Auvinen – lähetysjohtaja, TT
  • Teemu Kivimäki – tietojenkäsittelytieteen opiskelija, LuK
  • Minttu Quintana – varhaiskasvatuksen opettaja, sosionomiopiskelija
  • Tommi Terä – toiminnanjohtaja, VTM

Kuntapolitiikan konkari Ville Auvinen hakee jatkoa ja jo seitsemättä kautta Turun kaupunginvaltuustossa motivoituneena. Hänellä on selkeä suunta Turun kehittämiselle.

”Turun tulisi tavoitella Suomen lapsiperhemyönteisimmän kaupungin asemaa. Se tarkoittaa lapsiperheiden näkökulman ottamista huomioon kaikessa päätöksenteossa palveluverkoista kaavoitukseen ja infran suunnitelusta kulttuuripalveluiden tuottamiseen.”, Auvinen visioi.

Turun kristillisdemokraattien puheenjohtajana toimiva Tommi Terä on toiminut kuluvalla kaudella Turun kaupungin varavaltuutettuna ja tarkastustuslautakunnan jäsenenä. Terä oli ehdolla myös kesäkuun 2024 eurovaaleissa saaden 773 ääntä.

“Haluan olla rakentamassa Turkua, joka sekä vaalii historiaansa että rakentaa rohkeasti tulevaisuuttaan. Kaupunkia, jossa asukkaiden ääntä kuullaan ja kuunnellaan. Turku on minulle rakas kotikaupunki ja se, miten kaupunki kehittyy ja miten täällä voidaan, on minulle tärkeää. Negatiivisuuden ja uhkakuvien maalailun sijaan haluan tuoda pöydälle ratkaisuja haasteisiin ja tekoja, joilla kehitämme kaupunkia paremmaksi meille kaikille.”, Terä toteaa.

Luonnontieteiden kandidaatti ja tietojenkäsittelytieteden opiskelija Teemu Kivimäki on toiminut kuluneen valtuustokauden ensin sosiaali- ja terveyslautakunnan ja sittemmin uuden hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan varajäsenenä. Kivimäki on ollut aiemmin ehdolla muun muassa alue- ja kuntavaaleissa.

“Turkulaisten hyvinvointi ja terveys ovat minulle lähellä sydäntä. Haluan lisäksi päättäjänä tehdä päätöksiä kauaskatseisesti. Nämä kaksi menevät hyvin yhteen, sillä kaupunkilaisten liikkumiseen ja hyvinvointiin panostaminen vahvistaa asukkaiden hyvinvoinnin lisäksi myös kaupungin ja alueen taloutta pidemmällä tähtäimellä. Satsataan siis muun muassa liikuntapalveluiden kattavaan saatavuuteen, liikuntarannekkeisiin sekä monipuoliseen pyörätieverkostoon.”, Kivimäki linjaa.

Varhaiskasvatuksen opettaja ja sosionomiopiskelija Minttu Quintana lähtee ehdolle ensimmäisiin vaaleihin selkeällä viestillä.

”Suomi on maailman onnellisin maa, jossa ihmisten pahoinvointi näkyy monella tapaa niin katukuvassa kuin mediassa. Lasten ja perheiden hyvinvointi on tie toimivaan ja tuottavaan yhteiskuntaan. Haluan päättäjänä kehittää rohkealla otteella paikallisia matalan kynnyksen palveluita ja ennaltaehkäisevää työtä, jotta lapsemme ja perheemme voisivat hyvin.”, Quintana sanoo.

Turun kristillisdemokraatit on nyt nimennyt yhteensä 10 ehdokasta ensi kevään kuntavaaleihin. Lisää ehdokkaita nimetään vielä syyskuun aikana.