Nurmeksen osaston huolissaan kulttuuriperimän murtumisesta

16.11.2024 klo 19:46 Uutiset

Nurmeksen osasto kokoontui syyskokoukseensa kuluneella viikolla. Kokous valitsi paikallisosaston puheenjohtajakseen yrittäjä Ella Kärjen.

Kokous antoi seuraavan julkilausuman.

MUSIIKKIA, KULTTUURIA, SIVISTYSTÄ VAI LAINVASTAISTA TOIMINTAA?

Yhdenvertaisuuslaki astui voimaan vuonna 2014. Lain tarkoituksena on edistää yhdenvertaisuutta ja ehkäistä syrjintää sekä tehostaa syrjinnän kohteeksi joutuneen oikeusturvaa koulutuksen järjestäjien, työnantajien ja viranomaisten toiminnassa. Lain noudattamista valvovat yhdenvertaisuusvaltuutettu, yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta sekä työsuojeluviranomaiset.

Lain tavoite on erittäin tärkeä jokaiselle Suomessa asuvalle, esiintyyhän erilaista syrjintää ja eriarvoisuutta jatkuvasti, jopa pahoinpitelyin ja erilaisina väkivallan tekoina.

Koululaisille suunnatun suomalaisen barokkiorkesterin ja Helsingin kamarikuoron barokkikonsertin yhteisesitys peruttiin, koska konsertin katsottiin sisältävän uskonnollisia viittauksia.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta määräsi Hämeenlinnan kaupungin maksamaan uransa aikana noin 1700 kouluesiintymistä tehnyt gospelmuusikko Pekka Simojoen konsertin vuoksi tilaisuuteen osallistuneelle uskonnottomalle lapselle 1500 euron hyvityksen, koska tilaisuuden luonnetta ei oltu tiedotettu etukäteen eikä lapselle ollut järjestetty vaihtoehtoista rinnakkaistapahtumaa.

Lain mukaan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta on toiminut oikein. Laki määrittelee, mikä on oikein ja kuinka on toimittava lain mukaisesti.

Ajatuksia herättää kuitenkin se, kuinka olemme Suomessa tähän tulleet? Otettaisiinko kouluissa myös halloween-juhlista tai ei- kristillisistä juhlista kieltäytyvät lapset huomioon yhtä vakavasti ja väkevästi?

Eikö meillä ole muuta pelättävää? Sota? Köyhyys? Työttömyys? Syrjäytyminen? Maassamme on suuria ongelmia; päihteiden ja huumeiden käyttö, lasten ja nuorten itsemurhat, väkivalta, juurettomuus ja lisääntyvä kodittomuus.

Pitäisikö kääntää katse kohti todellisia ongelmia ja yrittää vaikuttaa niihin. Lapset ja nuoret tarvitsevat aikuisten tukea, he ottavat mallinsa meistä, vanhemmista ja aikuisista. Millainen esimerkki itse olen?

Me kristillisdemokraatit haluamme uskoa, että erilaisista näkemyksistä huolimatta toisten uskonnon tai uskonnottomuuden kunnioittaminen ja avoimet, perustellut keskustelut rakentavat rauhaa ja kaikille hyvää elämää.

Toivotamme kaikille koululaisille, vanhemmille, opettajille ja kaikille oppilaitosten edustajille koulurauhaa ja mitä parhainta Jeesuksen syntymäjuhlaa!