Jyväskylä

Kristillisdemokraatit Jyväskylässä

Tavoitteenamme on kehittää Jyväskylää hyväksi asuinpaikaksi kaikille sen asukkaille. Tahdomme olla turvaamassa lähipalveluiden säilymistä sekä tuoda myös niiden äänen esiin, joilla on heikommat edellytykset tuoda oma äänensä kuuluviin. Valttinamme paikallispolitiikassa on yhteistyökyky yli puoluerajojen. Asioihin perehtymällä sekä avoimesti neuvotellen, olemme voineet viedä meille kristillisdemokraateille tärkeitä asioita eteenpäin.

Kristillisdemokraatit ymmärretään usein jonkinlaiseksi uskovaisten eturyhmäksi, ja sellaisena sitä on monen vaikea mieltää omaksi puolueekseen. Tosiasiassa kristillisdemokratia edustaa kuitenkin suomalaisittain hyvin yleistä arvomaailmaa, jonka useimmat suomalaiset tunnistavat myös omaksi arvomaailmakseen.

Kristillisdemokratian ytimessä on nimittäin suomalaisuudelle keskeinen arvojen yhdistelmä: yksilön oma vastuu paitsi itsestään, myös lähimmäisistään. Siinä missä poliittisesti vasemmalla olevat liikkeet korostavat etäiseksi jäävää yhteisvastuuta ja liberaalimmat liikkeet jokaisen omaa vastuuta, tunnistaa kristillisdemokratia sen, että jokainen kynnelle kykenevä yhteiskunnan jäsen on osaltaan vastuullinen sekä omista tekemisistään että heikompiensa hyvinvoinnista.

Eikö nimittäin ole niin, että yhteiskunnan kannalta vahingollisimpia ovat ne yksilöt, jotka tarkkaan laskevat, että saavat enemmän kuin antavat, olivat he sitten suuryritysten omistajia tai sosiaaliturvan käyttäjiä? Kestävyysvajeen ydin on arvoissa: ilman ahkeruutta ja pyytettömyyttä ei yhteiskunta voi toimia.

Toisia kontrolloivan moralismin sijaan keskeistä on siis yksilön korkea moraali, suhteessa toisiin: tehdä toisille niin kuin tahtoisi itselleen tehtävän. Autuaampi on antaa kuin ottaa. Ja niin edelleen.

Osallistuaksesi kristillisdemokraattien toimintaan sinun ei tarvitse kuulua kirkkoon tai pitää itseäsi erityisen uskovaisena ihmisenä. Riittää, että allekirjoitat kristillisdemokraateille keskeisten arvojen tärkeyden yhteiskunnan rakentamisessa.

Tervetuloa mukaan!

Lari Kemiläinen,
puheenjohtaja

Jyväskylän Kristillisdemokraatit

Osaston yhteystietoja

 • Marika Visakorpi

  Valtuutettu, puheenjohtaja

 • Tomi Kuosmanen

  Valtuutettu

 • Pia Puolimatka

  Valtuutettu

 • Petteri Muotka

  Valtuutettu

© 2016 Kristillisdemokraattien paikallisosastot — KD.fi