Vuosikokous: ”Sanoista tekoihin”

17.12.2020 klo 16:04 Uutiset

Vuosikokouksessa 30.11.2020 tehtiin valinnat seuraavalle kalenterivuodelle 2021:

 • Johtokunnan puheenjohtaja/Paikallisosaston puheenjohtaja Kirsti Kivinen
 • Johtokunnan varapuheenjohtaja Susanna Pihtola
 • Johtokunnan muut jäsenet Pirjo Backman, Leena Husso, Tapio Kivinen, Annmarie
  Korhonen, Hanne Korhonen, Johanna Tapaninen ja Tarja Udd
 • Taloudenhoitajana jatkaa Kaija Kallio
 • Toiminnantarkastaja Reino Väisänen ja varatoiminnantarkastaja Mauno Husso
 • Puoluekokousedustajat Susanna Pihtola, hänen henkilökohtainen varaedustaja Leena
  Husso ja Hanne Korhonen, hänen henkilökohtainen varaedustaja Kirsti Kivinen
 • Piirikokousedustajat Pirjo Backman, Leena Husso ja Kirsti Kivinen.

 

Vuosikokouksen julkilausumana kannanotto:  ”Sanoista tekoihin”

Kaupungin päättäjät ovat kuumeisesti etsineet säästöjä ensi vuoden budjettiin. Onko säästö ainut ratkaisu? Miten saadaan Suonenjoki menestymään? Mikä tuo hyvinvoinnin tunteen kansalaisille? Ratkaiseeko raha kaiken? Aikoinaan taloustieteilijä opetti, että kansalaiseen sijoitettu euro tulee seitsemänkertaisena takaisin. Miten taataan kaikille onnellisuus tai jokainen voisi mennä kylläisenä nukkumaan, eikä tarvitsisi suolet kurnien odottaa seuraavaa ateriaa. Miten saadaan perheet pysymään yhdessä? Miten voidaan ennaltaehkäistä kallis ja tunteita raastava huostaanotto? Miten autetaan väsynyttä pienten lasten äitiä, joka ei jaksa edes itkeä?

Onko ainut apu se, että häneltä otetaan kaikkein kallein aarre, oma lapsi huostaan? Vai annetaanko apu kotiin, tiskataan, pyykätään, laitetaan ruokaa ja hoidetaan avustettuna lapset kotona. Viedään isommat lapset harrastuksiin tai järjestetään, kuten joissakin kunnissa on päätetty kokeilla, koulun jälkeen ruokailu ja harrastukset koulun tiloissa, näin perheiden iltarumba jäisi pois ja ilta olisi rauhoittumista ja lepoa varten. Levännyt perhe voi kokea onnellisuutta yhdessä. Levännyt perhe on hyvä yhteistyökumppani rakennettaessa hyvinvointiyhteiskuntaa. Perheet ovat yhteiskunnan tukipilarit. Levännyt perhe pysyy paremmin terveenä ja jaksaa huolehtia toisistaan. Perheiden käytännön töiden tekemiseen kannattaa panostaa, siitä tulee ajan myötä säästöjä ja moni eron ja huostaanoton tuska jää kokematta. Levänneistä perheistä tulee aktiivisia työntekijöitä, jotka asennoituvat ja sitoutuvat työhön. Erään jogurttipurkin kyljessä lukee: ”Hyvinvoinnin salaisuus on oikea asenne.”

Itse KD ehdokkaana allekirjoitan sen Pirjo Backman