Orivesi

Seurakuntavaalit 2022

Vakaumuksena Välittäminen -ehdokaslistalla KD:n jäseniä sekä sitoutumattomia ehdokkaita. Lue lisää ehdokkaiden ajatuksia https://www.seurakuntavaalit.fi/vaalikone#/seurakunta/783/ehdokkaat

32. Veli-Pekka Heinisuo, maanviljelijä

33. Matti Hernesniemi, yrittäjä, 74.

Hengellinen tausta: Viides herätysliike (esim. Kansanlähetys, KRS, Raamattuopisto)
”Maltillinen ja periaatteellinen Jeesuksen opetuslapsi. Pyrin ratkaisuissani kuuntelemaan myös toisin ajattelevia.”

34. Soili Itkonen, kirjastovirkailija, 53 (sit.)

”Olen peruskristitty, kirkon työntekijän puoliso, aikuisuuden kynnyksellä olevien nuorten äiti ja pk-collien onnellinen omistaja. Seurakunnan toivoisin olevan sellainen, että sen toimintaan voisivat helposti tulla mukaan kaikki pelaajat kirkollisen pelikentän eri puolilta.”

35. Riitta Jaakkola, rovasti, eläkeläinen

36. Pasi Kiema, lehtori, 56.

”Raamatussa kerrotaan Jeesuksen (hepreaksi Jeshua) yhdistäneen heprealaisen ja muukalaisen yhdeksi uudeksi ihmiseksi (Ef.2:11-22). Kuitenkaan kirkossa ei opeteta elämään sen mukaisesti, jolloin ihmisten on vaarana viimeisellä tuomiolla kuulla Messiaalta: ”Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät” (Matt. 7:23). Vasta viimeisten vuosien aikana minulle on selvinnyt, että kirkko alkoi erkaantua apostolien ja profeettojen perustalta jo toisella vuosisadalla tehden pesäeron juutalaisiin ja juutalaisuuteen. Kuitenkin muukalaisilla on tulevaisuus iankaikkisuudessa ainoastaan juutalaisten yhteydessä sitten kun he aikanaan ottavat vastaan oman Messiaansa Jeshuan. Ollakseni silloin mukana opettelen tätä nykyä elämään armossa ja totuudessa apostolisella ja profeetallisella perustalla. Olen yhden vaimon mies, matematiikan lehtori peruskoulussa ja harrastan polkujuoksua, trumpetin soittoa ja laulua.”

37. Heikki Lähteenmäki, maanviljelijä, 71.

Hengellinen tausta: Viides herätysliike (esim. Kansanlähetys, KRS, Raamattuopisto)
”Eläkkeelle siirtynyt maanviljelijä joka auttelee tilan jatkajaa. Perheeseeni kuuluu vaimo jonka omaishoitajana toimin sekä neljä aikuista lasta. Seurakunnallinen ja kunnanhallinto kiinnostaa ja haluan olla siinä mukana tulevaisuudessakin jos mahdollista. ja tuoda osaamistani asioiden eteenpäin viemiseksi. Luonto ja luonnon arvot ovat lähellä sydäntäni ,olin luomuviljelijä. Harrastan liikuntaa ja seuraan urheilua aktiivisesti sekä tuen nuorisoliikuntaa. Olen Gideoni ja muutamassa ns. yleishyödyllisessä järjestössä mukana.”

38. Kirsi Mäkinen, uskonnonopettaja, 42.

Hengellinen tausta: Rauhansanalainen lestadiolaisuus
”Olen teologian maisteri ja työskentelen uskonnon opettajana yläkoulussa. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme alakouluikäistä/nuorempaa poikaa. Poikien mielestä kaksi gerbiiliämme kuuluvat myös perheeseen 🙂 Harrastan laulua seurakunnan Kristalli-kuorossa ja Kiela-kuorossa sekä kokoustamista kaupunginvaltuustossa, kirkkovaltuustossa ja kirkkoneuvostossa sekä maa- ja kotitalousseurassa. Hengellinen lapsuudenkotini on rauhansanalaisessa lestadiolaisuudessa,  perusluterilainen herätyskristitty tunnen olevani. ”

39. Pauli Pesonen, sähköinsinööri, 47 (sit.)

Hengellinen tausta: Viides herätysliike (esim. Kansanlähetys, KRS, Raamattuopisto)
”Olen yhden naisen aviomies ja kolmen pojan isä. Perheeseemme kuuluu myös koira. Koulutukseltani olen sähkövoimatekniikan insinööri ja toimin sähkösuunnittelijana kansainvälisessä yrityksessä. Soitan kitaraa ja laulan kristillistä pop-rock-tyylistä musiikkia esittävässä Savumerkki-nimisessä bändissä sekä laulan myös Kristalli-kuorossa. Harrastan myös juoksemista. Toimin Orivedellä Majataloilloissa vastuullisena jäsenenä. Kutsumukseltani olen evankelista.”

40. Ulpu Siponen, luokanopettaja, 47.

Hengellinen tausta: Viides herätysliike (esim. Kansanlähetys, KRS, Raamattuopisto)
”Jalat maassa, sydän taivaassa, tämä päivä on tehdä työtä ja kohdata. ”

41. Tarja Tupala, eläkeläinen, lastenhoitaja, 65 (sit.)

Hengellinen tausta: Viides herätysliike (esim. Kansanlähetys, KRS, Raamattuopisto)
”Seurakunnassa toimiminen on ollut luonteva osa elämääni aina. Lapsena kävin pyhäkoulussa ja tyttökerhoissa, nuorena seurakuntanuorissa. Osallistumisen myötä seurakunta tarjosi myös vastuutehtäviä, olen ollut mukana ohjaamassa tyttökerhoja sekä pyhäkoulua, ennen valmistumistani lastenhoitajaksi toimin päiväkerhonohjaajana. Nuorisonohjaajapuolison ja omien lasten myötä yhteys seurakunnan toimintaan säilyi tiiviinä myös oman työn ohella. Kerhot, leirit, retket, pyhäkoulu ja osallistuminen jumalanpalveluksiin ovat olleet osa perheemme elämää. Perhe- ja avioliittoleirtyössäkin olimme yhdessä mukana. Nyt, kun oma aktiivinen työura ja perheestä huolehtiminen on jo jäänyt, oli mahdollista suostua ehdokkaaksi näihin vaaleihin. Läheisemmäksi itselleni koen ruohonjuuritasolla toimimisen seurakunnassa kuin hallinnon, mutta jos saan äänestäjien luottamuksen, haluan kantaa vastuuni niin hyvin kuin osaan. ”

42. Juha Vettenranta, suntio, eläkeläinen

Oriveden paikallisosasto

Kristillisdemokraatit Orivedellä

Orivedellä on ollut kristillisdemokraattien toimintaa vuodesta 1971 alkaen. KD:n kaupunginvaltuutettuja on ollut aikojen saatossa 1-4, tällä hetkellä yksi. Paikallisosastomme toimii kaupungin yhteiseksi hyväksi kristillisten perusarvojen pohjalta. Haluamme toimia suurella sydämellä ja osoittaa välittämistä huonompiosaisista sekä pitää esillä toivorikkautta, lähimmäisenrakkautta ja toisten palvelua. Tervetuloa pienen mutta vireän osastomme toimintaan!

Ota rohkeasti yhteyttä!

 

 

Paikallisosaston yhteystietoja

 • Heikki Lähteenmäki

  Osaston puheenjohtaja

  heikkilahteenmaki@

  windowslive.com

  040 848 4923

 • Kirsi Mäkinen

  Sihteeri, kaupunginvaltuutettu

  050 374 9285

  [email protected]

 • Kari Honkanen

  Osaston varapuheenjohtaja

  044 513 3501

  [email protected]

Ajankohtaista

Järjen ääni Euroopassa

Kristillisdemokraatit lähtee 9.6. pidettäviin europarlamenttivaaleihin teemalla Järjen ääni Euroopassa.

Lue lisää!

Tule mukaan

KD kokoaa yhteen ihmisiä, jotka haluavat edistää kristillisdemokraattisia arvoja päätöksenteossa. Tutustu meihin tarkemmin ja tule mm. tapahtumiimme mukaan.

Lue lisää