Uurainen

Uuraisten paikallisosasto

Talven ja kevään haastava pandemia-aika on eletty historiallisen poikkeavissa  olosuhteissa. Vaikka menetykset ja taudin runtelevuus ovat olleet raskaita monissa perheissä, olemme selvinneet kansakuntana hyvin moneen muuhun valtioon verrattuna.  Nyt syksyn aikana tartunnat ja altistumiset ovat lisääntyneet jälleen ja koronan leviämisen ehkäisy on meidän jokaisen vastuulla.

Paikallisosastomme toimintakin viriää taas hiljaiselon jälkeen kohti ensi kevään kuntavaaleja.  Olethan aktiivinen ja tutustut KD:n vaaliteemoihin ja puolueen ohjelmiin KD:n verkkosivuilla.  Siellä voit myös ilmoittautua kuntavaaleihin ehdokkaaksi sähköisellä ilmoittautumislomakkeella.

Maailmassa ja maassamme tapahtuu paljon asioita, jotka vaikuttavat myös sinuun ja minuun. Jos jaat ajatuksemme ja arvomme, miksi et liittyisi KD:n jäseneksi.  Liity puolueeseeme nyt. Se käy vaivattomasti KD:n verkkosivujen aloitussivun ”Liity jäseneksi” painikkeen kautta.  Näin olet mukana tekemässä yhdessä Suomea, johon voimme luottaa.

Kunnan asioista päättämään ja yhteisiä asioitamme hoitamaan tarvitsemme erilaisen taustan ja osaamisen omaavia tavallisia, kristilliseen arvopohjaan nojaavia kuntalaisia.  KD:n vaaliteemoja hiotaan ajankohtaan sopiviksi, mutta monissa perusasioissa pidämme linjamme emmekä muuta suuntaamme hetken ilmiöiden mukaan.

Kuntamme yhteisten asioiden hoitamiseen tällä hetkellä osallistuvat:

Arto Veijonen ja Merja Kinnunen toimivat kunnanvaltuutettuinamme. Arto Veijonen on tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, Merja Kinnunen kunnanhallituksen ja peruspalvelulautakunnan jäsen ja Pekka Riihimäki toimii teknisen lautakunnan jäsenenä sekä kunnanhallituksen varajäsenenä.  Matti Kekkonen toimii ympäristöjaoksen jäsenenä.  Pekka Riihimäki toimii Uuraisten Vuokratalot Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Ota rohkeasti yhteyttä nykyisiin kunnan päätöksentekoelimissä oleviin KD-laisiin.  Ja tule mukaan toimintaamme.

Paikallisosastomme ajankohtaisista tapahtumsta löydät tietoa mm näiltä sivuilta.  Mukavaa ja siunattua loppuvuotta kaikille.

 

PAIKALLISOSASTOMME VUOSIKOKOUS on 22.10.2020.  Tarkempaa tietoa järjestelyistä annamme  mahdollisimman pian.

 

Alla materiaalia viime marraskuun vuosikokouksestamme:

Osallistujia

Juha Valkama

Paikallisosastomme puheenjohtajana jatkaa Pekka Riihimäki ja varapuheenjohtajana Anja Lampinen.  Muut johtokunnan jäsenet ovat Matti Kekkonen, Merja Kinnunen, Jaakko Koivunen ja Sanna Mäkinen.  Kokouksen jälkeen nautimme Sirkka Kekkosen valmistamat kahvit maukkaine lisukkeineen.  Kunnanjohtaja Juha Valkaman alustus kuntamme ajankohtaisista asioista kirvoitti osallistujat vilkkaaseen keskusteluun.

Näiden asioiden eteen teemme työtä niin paikallisella kuin laajemmallakin tasolla:

Kunnan vetovoimaisuus elinkeino- ja yritystoiminnalle mm toimivin liikenneyhteyksin ja valokuitua hyödyntävään etätyöhön, arvokas arki kaikenikäisille kuntalaisille, työllisyysasteen nostaminen ja kunnan talouden vakaus ovat tavoitteinamme.

Aprillipäivänä Uuraisten torilla

Aprillipäivänä Uuraisten torilla

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Haluamme heille lisää ohjattua vapaa-ajan toimintaa sekä käyttökelpoisia ja turvallisia tiloja niihin kohtuu kustannuksin.  Perheiden ja vanhemmuuden tukeminen ovat avain asioita riittävillä resursseilla. Toimivan ja laadukkaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen tarvitsemat resurssit pitää turvata jatkossakin. Puitteethan niihin ovat tilojen osalta mitä parhaat Uuraisilla.

Sote ja maakuntahallinto hahmottuvat tällä valtipäiväkaudella – toivottavasti tilanne selkeytyy viimeinkin. Ministereitä on vaihtunut ja politiikan huipulla niin sanotusti tuulee välillä lujaa.

Miten kuntamme pärjää ja miten tulevaisuutta suunnitellaan epävarmuuden tilassa? KD:n ehdokkaat haluavat tehdä rakentavaa ja aktiivista yhteistyötä (erityisesti muiden maalaispitäjien) tulevien maakuntavaikuttajien kanssa, jotta sosiaali- ja terveyspalvelut saataisiin pidettyä laadukkaina lähellä kuntalaisiamme.

Kiihkoilu, valitukset ja vastakkain asettelu kuluttavat resursseja hukkaan ja ovat täysin turhaa.  Yhteishenkeä ja mutkatonta yhdessä tekemistä paikkakuntamme ihmisten hyväksi tarvitaan nyt paljon ja ehkä enemmän kuin pitkään aikaan.

 

PAIKALLISOSASTOSTAMME JA TAVOITTEISTAMME

Tavoitteenamme on Uuraisten ja sen asukkaiden kaikkinainen hyvinvointi ja menestys. Haluamme rakentaa lähimmäisyhteiskuntaa ja siihen tarvitsemme sekä uudistusmieltä että kestäviä perusarvoja. Nyt jos koskaan tarvitsemme kaikkien panosta toimivan kunnan ja sen asukkaiden arvokkaan arjen rakentamiseen sekä ylläpitämiseen. Inhimillisellä ja määrätietoisella otteella.  Tähän pyrimme tekemällä avointa ja rakentavaa yhteistyötä yli puoluerajojen samalla esillä pitäen meille tärkeitä asioita ja arvoja.

Sote ja maakuntahallinnon järjestäminen koskettavat meitä kuntalaisina.  Mitä parempaa se uuraislaisille tarjoaa? Sitä kannattaa pohtia ja siitä kannattaa hakea tietoa. Kunnan hoidettavaksi jäävät ainakin sivistystoimi, varhaiskasvatus ja koulutusasioita. Lapsiperheiden arkea nämä asiat koskettavat.  Kuka on parempi asiantuntija näissä asioissa kuin lapsen tai nuoren äiti tai isä?

Ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen tai muihin johtokuntamme jäseniin!

Pekka Riihimäki

Osaston puheenjohtaja

 

 

 

© 2016 Kristillisdemokraattien paikallisosastot — KD.fi