Uurainen

Uuraisten paikallisosasto

 

JUHLISTIMME 40 VUOTISTA TOIMINTAAME 26.8.2018

Messu kirkossa ja juhla Seurakuntakodilla olivat mieliin painuva kokonaisuus. Paikallisosastomme kiittää meitä onnitelleita ja muistaneita sekä kaikkia juhlapäivän toteuttamisessa mukana olleita.

Yhteislauluna kaikuivat komeasti niin Keski-Suomen maakuntalaulu, virsi 462 kuin Laulu Suomelle

Muuta toimintaamme:

Osallistuimme Uuraisten Maaseutuasumisen messuille 21.7.2018 Tomi ja Elisa Kuosmasen kanssa.  Kävijöitä teltallamme oli runsaasti ja keskustelu ajankohtaisista asioista oli vilkasta.

Keskustelujen lomassa useat allekirjoittivat lomakkeen ottaen kantaa vanhusasiainvaltuttetun saamiseksi Suomeen.  Ja tietysti nautimme muurinpohjalettuja lisukkeineen.

Kiitos mukana olleille!

 

PAIKALLISYHDISTYKSEMME VUOSIKOKOUS 27.10.2017

Vuosikokousyleisöä Tomin katsausta kuuntelemassa

Vuosikokouksen sisällöstä ja päätöksistä:

Puheenjohtajaksi valittiin edelleen Pekka Riihimäki ja varapuheenjohtajaksi Jaakko Koivunen.  Heidän lisäksen johtokuntaan valittiin Matti Kekkonen, Merja Kiinnunen, Sanna Mäkinen ja Nina Puustelli.

Paikallisosastomme on rekisteröity elokuussa vuonna 1978.  Vuosikokous hyväksyi ensi vuoden talousarvion ja toimintasuunnitelman.  Niiden mukaisesti järjestämme ensi syksynä 40 vuotista toimintaamme juhlistavaa ohjelmaa.  Maakuntavaaliin lähdemme aktiivisesti toimien.

 

 

Kuntamme yhteisten asioiden hoitamiseen osallistuvat:

Arto Veijonen ja Miko Puustelli toimivat kunnanvaltuutettuinamme. Miko Puustelli on kunnanhallituksen varajäsen. Meiltä ovat Arto Veijonen tarkastuslautakunnan puheenjohtaja, Merja Kinnunen peruspalvelulautakunnan ja Katja Poikonen teknisen lautakunnan jäseniä.  Matti Kekkonen on ympäristöjaoksen jäsen.  Pekka Riihimäki toimii Uuraisten Vuokratalot Oy:n hallituksen puheenjohtajana.

Siunausta kaikille yhteisten asioiden hoitamiseen.

Maakuntavaalit ovat keväällä 2019.  Vaalilla valittava maakuntavaltuusto tarvitsee vahvoja vaikuttajia maaseutukunnista.

Näiden asioiden eteen teemme työtä uudella valtuustokaudella niin paikallisella kuin laajemmallakin tasolla:

Kunnan vetovoimaisuus elinkeino- ja yritystoiminnalle mm toimivin liikenneyhteyksin ja valokuitua hyödyntävään etätyöhön, arvokas arki kaikenikäisille kuntalaisille, työllisyysasteen nostaminen ja kunnan talouden vakaus ovat tavoitteinamme.

Aprillipäivänä Uuraisten torilla

Aprillipäivänä Uuraisten torilla

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Haluamme heille lisää ohjattua vapaa-ajan toimintaa sekä käyttökelpoisia ja turvallisia tiloja niihin kohtuu kustannuksin.  Perheiden ja vanhemmuuden tukeminen ovat avain asioita riittävillä resursseilla. Toimivan ja laadukkaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen tarvitsemat resurssit pitää turvata jatkossakin. Puitteethan niihin ovat tilojen osalta mitä parhaat Uuraisilla.

Sote tulee tavalla tai toisella.  Miten kuntamme pärjää uuden maakuntarakenteen ja -hallinnon tullessa voimaan? KD:n ehdokkaat haluavat tehdä rakentavaa ja aktiivista yhteistyötä (erityisesti muiden maalaispitäjien) tulevien maakuntavaikuttajien kanssa, jotta sosiaali- ja terveyspalvelut saataisiin pidettyä laadukkaina lähellä kuntalaisiamme.  Kiihkoilu ja vastakkain asettelu todella puutteellisin tiedoin sotesta kuluttaa resursseja hukkaan ja on täysin turhaa.

PAIKALLISOSASTOSTAMME JA TAVOITTEISTAMME

Tavoitteenamme on Uuraisten ja sen asukkaiden kaikkinainen hyvinvointi ja menestys. Haluamme rakentaa lähimmäisyhteiskuntaa ja siihen tarvitsemme sekä uudistusmieltä että kestäviä perusarvoja. Nyt jos koskaan tarvitsemme kaikkien panosta toimivan kunnan ja sen asukkaiden arvokkaan arjen rakentamiseen sekä ylläpitämiseen. Inhimillisellä ja määrätietoisella otteella.  Tähän pyrimme tekemällä avointa ja rakentavaa yhteistyötä yli puoluerajojen samalla esillä pitäen meille tärkeitä asioita ja arvoja.

Paikallisosastossa vuonna 2018 toimivat puheenjohtajana Pekka Riihimäki ja Jaakko Koivunen varapuheenjohtajana.  Muut johtokunnan jäsenet ovat  Matti Kekkonen, Merja Kinnunen ja Sanna Mäkinen ja Nina Puustelli.

Sote ja maakuntahallinnon järjestäminen koskettavat meitä kuntalaisina.  Mitä parempaa se uuraislaisille tarjoaa? Sitä kannattaa pohtia ja siitä kannattaa hakea tietoa. Kunnan hoidettavaksi jäävät ainakin sivistystoimi, varhaiskasvatus ja koulutusasioita. Lapsiperheiden arkea nämä asiat koskettavat.  Kuka on parempi asiantuntija näissä asioissa kuin lapsen tai nuoren äiti tai isä?

Toimimalla avoimesti ja rakentavasti juhlistamme samalla maamme sata vuotista itsenäisyyttä. Ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen tai muihin johtokuntamme jäseniin!

Pekka Riihimäki

Osaston puheenjohtaja

 

 

 

Paikallisosaston yhteystietoja

 • Pekka Riihimäki

  Puheenjohtaja

  Puhelin: 040 738 5777

  Sähköposti:  [email protected]

 • Sanna Mäkinen

  Sihteeri

  Puhelin: 050 514 2675

  Sähköposti: [email protected]

 • Matti Kekkonen

  Vaalipäällikkö, rahastonhoitaja

  Puhelin: 0400 959 145

  Sähköposti: [email protected]

KD Sosiaalisessa mediassa

© 2016 Kristillisdemokraattien paikallisosastot — KD.fi