Uurainen

Maatalouspaketti

Olemme rippuvaisia maataloudesta ja tuottajat tarvitsevat tukemme. Huoltovarmuutta ei voi lyödä laimin. Nyt tarvitaan toimia.

Tutustu ratkaisuihin

Tapahtumat

Tule mukaan tapahtumiimme! Järjestämme tapahtumia ympäri vuoden eri puolella Suomea.

Osallistu tapahtumiin

Ajankohtaista

Uuraisten paikallisosasto

ALUEVAALI

Kiitos paljon äänestäjillemme! Yhteensä meille uuraislaisille ehdokkaille 137 ääntä ja 110 ääntä KD:lle omasta kunnasta oli hyvä saavutus. KD on varma ja yhteistyökykyinen valinta edelleen.

Vaikutamme hyvinvointialueella jatkossa paikallisten palveluiden laadun puolesta läpi menneiden valtuutettujemme ja muiden luottamusrooleihin valittujen kautta teemoilla:

Enemmän hyvinvointia -vähemmän hallintoa. Muun muassa: Ei piilopuoluetuelle. Ei maakuntaverolle.

 

VOUSIKOKOUS

Paikallisosastomme vuosikokouksessa valittiin puheenjohtajaksi Jyrki Paananen ja varapuheenjohtajaksi Jukka Paulamäki. Onnea ja siunausta heille paikallisosastomme johtamiseen. Sihteerinä jatkaa Sanna Mäkinen ja rahastonhoitajana Matti Kekkonen. Edellisten lisäksi johtokuntaamme vuonna 2022 kuuluvat Anja Lampinen, Miia Ojala, Arto Mämmi ja Pekka Riihimäki.

Sääntömääräisten asioiden lisäksi käsiteltiin aluevaalien valmistelua Uuraisilla ja Keski-Suomessa. Kannustamme uuraislaisia äänestämään ehdokkaitamme, jotka ovat valmiita rakentamaan hyvinvointialuettamme teemalla:

Enemmän hyvinvointia – vähemmän hallintoa (ja byrokratiaa)

KD:n vaaliohjelmasta löydät lisää www.kd.fi sivustolla ja siellä on myös ehdokasgalleriassa paikallisten ehdokkaidemme tiedot.

 

Kunnanvaltuutettuina toimivat Jyrki Paanen ja Arto VeijonenJyrki

 

 

Arto on tarkastuslautakunnan puheenjohtajana.

Merja Kinnunen on jäsen peruspalvelulautakunnassa ja keskusvaalilautakunnassa (varapuheenjohtaja).

Jukka Paulamäki on jäsen sivistyslautakunnassa.

Anne Pihl on jäsen teknisessä lautakunnassa (varapuheenjohtaja).

Jyrki Paananen on edustaja Keski-Suomen liiton edustajainkokouksessa (käytännössä maakuntavaltuusto).

 

TOIMINNASTAMME JA HAASTAVASTA TOIMINTAYMPÄRISTÖSTÄ

Pandemian vaikutukset ovat yhä läsnä työssäkäyntialueellamme ja tartuntamärät ovat taas nousseet huolestuttaviksi. Kaikessa toiminnassamme huomioimme, että koronan leviämisen ehkäisy on meidän jokaisen vastuulla. Ärhäkämmin leveievä virusmuunnos luo haastetta lisää vaikka rokotuskattavuus kasvaa jatkuvasti. Ottakaa rokote, jos ette sitä vielä ole ottaneet.

Olethan aktiivinen ja tutustut aluevaalien KD:n vaaliteemoihin ja puolueen ohjelmiin KD:n verkkosivuilla.

Maailmassa ja maassamme tapahtuu paljon asioita, jotka vaikuttavat myös sinuun ja minuun. Jos jaat ajatuksemme ja arvomme, miksi et liittyisi KD:n jäseneksi. Liity puolueeseeme nyt. Se käy vaivattomasti KD:n verkkosivujen aloitussivun ”Liity jäseneksi” painikkeen kautta. Näin olet mukana tekemässä yhdessä Suomea, johon voimme luottaa ja pidääme maassamme kaikki mukana.

Myös hyvivointialueen asioista päättämään ja yhteisiä asioitamme hoitamaan tarvitsemme erilaisen taustan ja osaamisen omaavia tavallisia, kristilliseen arvopohjaan nojaavia kuntalaisia. KD:n toiminta ja vaikuttaminen on hiottu kuhunkin ajankohtaan sopiviksi, mutta monissa perusasioissa pidämme linjamme emmekä muuta suuntaamme hetken ilmiöiden mukaan.

Paikallisosastomme ajankohtaisista tapahtumista löydät tietoa mm näiltä sivuilta.

Näiden asioiden eteen teemme työtä niin paikallisella kuin laajemmallakin tasolla:

Kunnan vetovoimaisuus elinkeino- ja yritystoiminnalle mm toimivin liikenneyhteyksin ja valokuitua hyödyntävään etätyöhön, arvokas arki kaikenikäisille kuntalaisille, työllisyysasteen nostaminen ja kunnan talouden vakaus ovat tavoitteinamme. Pitäkäämme koko Uurainen mukana!

Lapset ja nuoret ovat tulevaisuutemme. Haluamme heille lisää ohjattua vapaa-ajan toimintaa sekä käyttökelpoisia ja turvallisia tiloja niihin kohtuu kustannuksin. Perheiden ja vanhemmuuden tukeminen ovat avainasioita riittävillä resursseilla. Toimivan ja laadukkaan varhaiskasvatuksen ja koulutuksen tarvitsemat resurssit pitää turvata jatkossakin. Puitteethan niihin ovat tilojen osalta mitä parhaat Uuraisilla.

Miten kuntamme pärjää ja miten tulevaisuutta suunnitellaan uudessa tilanteessa? KD:n ehdokkaat haluavat tehdä rakentavaa ja aktiivista yhteistyötä (erityisesti muiden maalaispitäjien) tulevien hyvinvointialueen vaikuttajien kanssa, jotta sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut saataisiin pidettyä laadukkaina lähellä kuntalaisiamme.

Kiihkoilu, valitukset ja vastakkain asettelu kuluttavat resursseja hukkaan ja ovat usein täysin turhaa. Yhteishenkeä, me-henkeä ja mutkatonta yhdessä tekemistä paikkakuntamme ihmisten hyväksi tarvitaan nyt paljon ja enemmän kuin pitkään aikaan.

Tarvitsemme kaikkien panosta toimivan kunnan ja sen asukkaiden arvokkaan arjen turvaamiseen, rakentamiseen sekä ylläpitämiseen. Inhimillisellä ja määrätietoisella otteella. Tähän pyrimme tekemällä avointa ja rakentavaa yhteistyötä yli puoluerajojen samalla esillä pitäen meille tärkeitä asioita ja arvoja.

Hyvinvointialueen asiat koskettavat meitä kaikka. Alusta lähtien aluehallinnon toteutuksessa on luottamushenkilöinä oltava monipuolista kokemusta ja näkemystä omaavia henkilöitä. Kaikki valta alueilla ei saa keskittyä harvojen käsiin.

Ota rohkeasti yhteyttä allekirjoittaneeseen tai muihin johtokuntamme jäseniin mikäli haluat lisätietoa toiminnastamme!

 

 

 

© 2022 Kristillisdemokraattien paikallisosastot — KD.fi