Närpes-Kristinestad

Eduskuntavaalit

Eduskuntavaalit ratkaisevat Suomen suunnan – periikö nouseva sukupolvi kestävällä pohjalla olevan maan.  Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen järjenkäytön ja vastuullisuuden tielle. On palattava perusasioiden ja -arvojen äärelle.

Tutustu tavoitteisiimme

Ehdokkaat

Kristillisdemokraateilla on kevään 2023 eduskuntavaaleissa tarjolla ehdokkaina edustava joukko eri alojen ja suomalaisten arjen asiantuntijoita.

Valitse oma ehdokkaasi!

Närpes - Kristinestad

Närpes lokalavdelning grundades 1978. Den första tiden kännetecknades av ett växande intresse för det nya partiet. Och fram till idag har kristdemokraterna ständigt haft en till två representanter i stadsfullmäktige i Närpes.

År 2000 beslöt man att bilda en egen lokalavdelning även i Kristinestad. Den blev inte så långlivad, för redan 2007 förenades de två till Närpes-Kristinestads lokalavdelning. Förutom dessa hör även Kaskö till vår avdelning. Kristinestad fick in sin första kristdemokratiska fullmäktigeledamot 2013 men Kaskö har ännu inte någon representation. Vår avdelning fungerar på båda inhemska språken.

Vårt mål är att växa och fortsätta att aktivt vara med i det lokala beslutsfattandet. Vi vill värna om familjerna och de utsatta, stöda företagsamhet och samarbeta med alla partier. Vi vill också välkomna nya, yngre personer som uppskattar kristna värderingar med i vår verksamhet!

Päivi Isuls

Ordförande

 

 

 

© 2023 Kristillisdemokraattien paikallisosastot — KD.fi